понеделник, 25 юли 2011 г.

Аffiliate Marketing и афилиейт програми.

Affiliate Marketing ? Чули сте от някъде това понятие, но не знаете какво представлява то ? Е, сега ще ви обясня. Това е един от най-печелившите начини да монетизирате уеб сайта или блога си, бизнес, от който хиляди уебмастъри правят по стотици долари на месец. Как го постигат ? Много лесно,  седят удобно в креслото си, рекламирайки продукти онлайн. Повече подробности ще откриете в следващите няколко реда от статията ми.

Affiliate Marketing-a, е на много прост принцип. Рекламирате качествени фирмени продукти на своя  уеб сайт или блог.  След като някой закупи продукт през вашия линк, получавате процент от печалбата (т.нар. комисионна).   Комисионната вариа между 25 % - 65 %.

Какво трябва да направя за да бъда афилиейт ?
Това което трябва да направите, е да притежавате блог или уеб сайт, пряко свързан с нишата на продуктите които ще продавате. Ако пък нямате такива, може много лесно да си направите безплатен блог чрез платформите като Blogger.com и Wordpress.com.  След като вече имате такъв, може да кандидатствате в някоя Affiliate програма. Лично аз ви препоръчвам тези на Moreniche, Amazon или Skimlinks. Малко информация за тях:

  - Moreniche е една доста успешна affiliate програма, която и до днес ме изумява със качествените продукти които предлага.  Освен качествени, те са ефективни, и доста търсени сред хората. До сега не съм видял отрицателен коментар за някой техен продукт.
  - Amazon е един от най-големите онлайн магазини, а от скоро време имат и своя Affiliate програма.  Хубавото при тях, е че може да рекламирате продукти от всякакъв вид, било то софтуерни, фармацевтични и т.н. При всеки един продаден продукт, получавате 15 % от цената му. Също така,  разполагате с различни банери и текстови линкове, които се интегрират отлично с дизайна на уеб сайт или блога ви. Пример за което може да видите в моя блог.
  - Skimlinks също е една доста добра Affiliate платформа. Разполагаща с 24  посредника и над 900 магазина, тя е също така и лесна за инсталиране. Винаги, когато имате проaffiliateблем, може да се обърнете към по-опитен от вас афилиейт. Както Amazon, така и Skimlinks притежава ралични реклами, които се интегрират отлично с вашия уеб дизайн.

След като вече сте станал Афилиейт, следва да започнете да рекламирате продуктите, които ще продавате. Ако притежавате блог, ви препоръчвам да наблегнете на съдържанието му. Старайте се да се докажете като експерт. Наблегнете на съдържанието му. Напишете 5 статии, от които 2 рекламират продукта, а в останалите 3 опишете неговите  положителни качества и недостатъци. Опишете как ще се чувства купувача, след закупуването на продукта.

Affiliate Mаркетинга става все по-популярен и печеливш в днешно време. Въпреки това, не си мислете че е лесно да бъдеш афилиейт . Е, това е за сега по темата. Ако имате някакви въпроси, питайте ме. Надявам се да ви е харесало.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Директория - Хороскопите.ком