вторник, 19 юли 2011 г.

Apple I-phone 5

С наближаването на лятото, типичното време, в което всяка година от Apple пускат нова версия на своя мобилен телефон iPhone, отново се заговори и се напълни със слухове и “достоверна” информация за това, какво ще представлява пето поколение iPhone. Според последните слухове, iPhone 5 ще предложи изцяло нов дизайн, след като явно изпълнението на настоящия iPhone 4 не се оказа толкова добро – визирайки проблема с покритието на мобилната мрежа при определен начин на държане на устройството. Предполага се, че новия iPhone 5 ще разчита на изцяло обновен мобилен чипсет от Qualcomm, който ще работи с CDMA/GSM/UTMS мрежите на мобилните оператори и съответно ще е съвместим с повече мрежи из целия свят.

Сред другите слухове попадат неща, като например поддръжка на NFC (near field communication) технология за високоскоростен безжичен трансфер на информация между две устройства намиращи се близо едно до друго. През изминалата година от Apple придобиха редица интересни компании, разработващи различни иновативни софтуерни технологии, които ако бъдат интегрирани в iPhone 5 е възможно устройството да се превърне в още “по-умен” смартфон.
Това, което прави по-сериозно впечатление обаче е факта, че премиерата на iPhone 5 ще бъде първата в историята на устройството, която не само няма да бъде направена от Стив Джобс, а той най-вероятно няма да присъства на нея въобще заради здравословни проблеми. Разбира се възможно е култовата личност Джобс да се върне обратно начело на Apple до лятото, но ако неговите медицински проблеми не бъдат решени до тогава не е изключено премиерата на новия телефон да се състои без него. Въпросът, който възниква неимоверно е дали неговите заместници ще успеят да направят премиерата толкова добре и убедително, че всички фенове да нямат търпение да се сдобият с новото устройство

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Директория - Хороскопите.ком