неделя, 3 юли 2011 г.

Какво по точно е Affiliate Marketing ?


Affiliate Marketing

 това е бизнес, от който много уебмастъри в днешно време, правят все повече и повече хиляди долари на месец. Но лесно ли е да изкарваш пари от това? Лесно ли е да изградиш собствен интернет бизнес? В тази статия ще разясня какво по точно представлява Affiliate Marketing-а.


Affiliate Marketing-a  е интернет маркетинг. Когато някой закупи рекламиран от вас продукт, получавате процент от печалбата. Комисионната варира - при продажба на продукт (лекарства, софтуер, е-книги, хранителни добавки, и пр.) печелите от 20% до 60%. 


Какви умения трябват за да печеля от афилиейт маркетинг ? 
Проучете пазара на продукта който ще рекламирате, купува ли се той и защо. Трябва да се информирате за всичко относно този продукт. Какви са неговите недостатъци и с какво е полезен. Бъдете по информиран в сферата ,в която ще рекламирате. Ако примерно рекламирате хапчета за отслабване, може да четете статии и блогове свързани с отслабването. Трябва се представите като специалист в сферата. 


Какво трябва да направя за да печеля от този бизнес ? 
Първото нещо което трябва да направите е да си създадетебезплатен блог. За целта може да използвате услугите Blogger.com или Wordpress.com. Подберете името на блога си внимателно. Нека то да е свързано с нишата на продукта, който продавате (примерно oformen.com). После започнете да пишете статии. Пишете по 3-4 статии за продукта, неговите недостатъци и плюсове, след което напишете една, в която да рекламирате продукта.
Старайте се блога ви да е добре оптимизиран. За целта може да споделяте линк към него в социалните мрежи, по форуми и пр. 


Е това е общо взето почти всичко за афилиейт маркетинг. Повече информация относно темата Как да печелим от Афилиейт Маркетинг, може да намерите в следващите ми статии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Директория - Хороскопите.ком