вторник, 12 юли 2011 г.

Как да задържим посетителите в сайта си ?

Почти всеки,

Който чете тази статия,  притежава сайт, и  не малко от вас са се чудели как да задържат посетителите в него. Представете си, че всеки ден споделяте линк към него в социалните мрежи като Facebook, по форуми и блогове, а накрая никой от посетилите сайта ви не го посещава отново. Какво всъщност ги отблъсква от вашия сайт и как да предотвратите този проблем, ще разберете в следващите няколко реда.

 Един от факторите, посетителите да не се връщат в сайта ви, е той да бъде труден за навигиране. Под "труден за навигиране" се има в предвид, посетителя да не може да се ориентира в него. Старайте се това което искате да кажете на посетителя, отваряйки той сайта ви,  да бъде изложено на челно място в него ( примерно началната страница ). Какво да направим преди да създадем уеб сайт. А информация относно това което дразни посетителите  може да намерите в следната статия.

Ето и няколко съвета какво да направите за да увеличите трафика на посетители към сайта ви.

Добавете място за коментари или форум във вашия сайт. Посетителите обичат да коментират това което са видяли, да обменят мнения и опит с други като тях. Може да съзадете отделен чат с консултант или някой с повече опит от обикновения посетител.
Пускайте анкети за да може да привлечете вниманието на посетителя. Всеки един от нас обича да изразява мнението си. По този начин, посетителя ще се върне обратно в сайта ви, защото ще бъде заинтересуван от това какво мислят другите и колко от тях мислят като него.
- А защо не организирате онлайн конкурс ? По този начин все повече и повече притежатели на сайтове, увеличават трафика на посетители към сайта си. А защо пък да не направите конкурсите с награди ? По този начин мотивирате потребителя да посети вашия сайт. Така той ще бъде все по известен  и посещаван.
- И последния, но не по важност, начин да задържите посетителите на сайта си, е като обновявате редовно съдържанието му .  Старайте се информацията в сайта ви да бъде представена по най-интересен начин. Разчитайте най-вече на нея. Ако сайта ви бъде посещаван  заради ценната информация която той предлага, няма начин потребителския трафик към него да е нисък.

 В тази статия ви дадох няколко полезни, надявам се, съвета  как да бъде вашият сайт по посещаван.  Разкрих ви някои от факторите които "дразнят" посетителите. Надявам се че съм ви бил полезен.

2 коментара:

  1. Да, на мен определено ми беше много интересно да го прочета, благодаря.

    ОтговорИзтриване
  2. Мерси molida, с времето ще напиша още такива статии :)

    ОтговорИзтриване

Директория - Хороскопите.ком