вторник, 26 юли 2011 г.

Какво да направя за да имам по-висок трафик на посетители


Защо сайтът ми няма посетители ?

 Вероятно много от вас са търсили отговора на този въпрос, но много малко са го намерили. Хората се опитват да увеличат трафика на посетители към сайта си по техни  начини, но малко от тях са успешни. Представете си как ще се почувствате, ако сте отделили часове работа върху уеб сайта / блога си, вложили сте пари  и  правите всичко възможно да докарате нови посетители на него, а в същото време опитите ви са неуспешни. Всеки който отвори сайта ви, моментално го затваря, независимо дали в него има качествено съдържание. Е, има решение на проблема ви, а какво е то, ще разберете в следващите няколко реда.

  - Основната грешка, която допускат много притежатели на уеб сайтове и блогове, е тази че не избират правилно името на сайта / блога си.  Името играе главна роля в това дали ще имате висок трафик на посетители. Старайте се то да бъде пряко свързано с  темата на която е сайта/блога ви.

 - Също така под името имам в предвид и домейна. Не разчитайте на безплатните домейни, защото повечето забавят скорост на сайта ви. Инвестирайте в платения домейн. По този начин посетителите няма да подминат сайта ви така лесно.
  
- Втората грешка е в самия дизайн на сайта. Ако той изглежда отблъскващо, няма начин, независимо от  името и домейна, той да има добър трафик на посетители. Трябва да знаете "езика" на цветовете, за да изберете правилния подбор от такива. Да предположим че сайта/блога ви е свързан с нишата на дървообработването. Следователно в него ще преобладават цветове като кафяв и зелен.

  - Особено важно е вашия сайт да е лесен за навигиране. Представете си че отваряте сайт, в който се губите между страниците и не можете да намерите нужната ви информация. Какво правите после - затваряте го и не се връщате отново. Точно поради тази причина трябва да се опитате това което е най-важно и искате да кажете на посетителите, да е на челно място в уеб сайта/ блога ви .

  -  Най-голямата грешка която правят повечето уеб мастъри е тази че създават сайта / блога си с целта да изкарат пари от него. Никога не поставяйте платени реклами на новосъздаден сайт/блог.
Посетителя влиза в сайта ви, който няма много информация и още не е толкова популярен, вижда че единствената ви цел е да печелите, а не да дадете ценна информация, и следователно го затваря.
Чак след като имате поне 300 посетителя може да поставите платените реклами / банери на сайта/блога ви.

  - Някои уеб дизайнери си мислят че след като претрупат сайта си с картинки, банери и реклами дори, ще имат повече посетители. Не е така. По този начин сайта ви изглежда грозно, и дразни посетителя. Старайте се  той да има изчистен дизайн и да не е претрупан с излишни работи.

   -  Направете Онлайн конкурс.  Една малка подробност, която ще увеличи посещенията на вашия сайт,  особено ако има и награда. По този начин посетителите ще споделят със свои приятели за конкурса, които има възможност да станат ваши редовни посетители.

 След като спазвате всичко това по време на изработката на вашият  уеб сайт / блог, остава да се постараете да докарате колкото се може повече трафик. Един вид той да бъде добре оптимизиран. Споделяйте линкове към него в социалните мрежи като Facebook  и Twitter .  Регистрирайте се в директории и класации за блогове като Svejo.net , Blogcatalog.bg  или Bglogs.com

Това е за сега по темата. Ако имате някакви някакви въпроси, питайте. Надявам се да съм ви бил полезен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Директория - Хороскопите.ком