неделя, 26 юни 2011 г.

Какво да направя преди да създам уеб сайт ?

Какво трябва да направим преди да създадем уеб сайт ? В тази статия ще намерите отговора на този вечно задаван въпрос.


1: Проучване - Преди да започнете да създавате сайтове, зададете си няколко въпроса, чиито отговори ще ви помогнат да разберете как по точно да разработите сайта си.


1. Коя е аудиторията, защо има необходимост от сайта и какво искам да получат посетителите му ?
Много важно е да познавате аудиторията си. Определянето на общ профил на потребителите помага да се достигне до целевата аудитория по наи - ефективен начин.Може да има и няколко вида потребители - ако това е така, създайте профил за всеки от тях.
2.Какво съдържание ще има сайта ми ? Индентифицирането и събитрането на съдържание за сайта ви е важна част от подготовката за неговото създаване. Трябва да съберете всичко - текст,изображения и мултимедийни елементи - което ще се използва в сайта. Организирането на тези активи ще помогне да създадете пълен и завършен сайт. След това трябва да определите какъв тип съдържание да бъде доразработено.
3. Какво ще изразява сайта ми ? Важно е да знаете какво точно искате да кажете на посетителите на сайта си. Ако и вие не знаете , няма как да знаят и посетителите. Общуването с тях е основна част от създаването на ефективен сайт.


2: Планиране и структура
Връзката между сайта и аудиторията частично зависи от структурата на сайта. Лекотата и яснотата на употреба са сред най- важните компоненти на един сайт. Ако вашия сайт има лесна за ориентиране структура , то тогава има по голям шанс той да бъде по- посещаван.


3: Създаване на сайта
Преди да създадете сайт, може да започнете с умалени изображения на общия външен вид, което ще ви помогне за по - добър дизайн. Старайте се дизайна да е лек и компактен , за да може посетителя да се ориентира по добре в него. Отворете сайта си със почти всички видове браузъри и се старайте той да изглежда по един и същ начин в тях.


4: Поддръжка
Много разработчици на уеб сайтове откриват че един сайт никога не е завършен.Добавянето на страници, обновяването на връзките, подмяната на съдържание и изображения са нормални задачи при поддружката на сайт.


Е това е една част от всичко което трябва да направи един уеб дизайнер, преди да създаде сайт, ефективен и компактен, по всички критерии зададени му от клиента. Дано съм ви помогнал :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Директория - Хороскопите.ком