петък, 24 юни 2011 г.

5 Важни съвета при създаването на сайт

Винаги преди да започнете да правите сайт, се чудите как ли да изглежда той, за да бъде по-посещаван. Външния вид на сайта е една важна част за да бъде той добре посещаван.Той трябва да бъде качествен, ефектен  и лесен за употреба. В тази статия ще прочетете няколко полезни съвета , как да създадете качествен и компактен уеб дизайн.


Първо вашия сайт трябва да  бъде подреден и лесен за ориентиране. Навигацията на връзките му определят до голяма част дали той е лесно достъпен за потребителите." Какво прави потребителя когато влезе във вашия сайт ?" Най-вероятно преглеждат съдържанието му на заглавната страница , за това трябва основните теми засегнати в сайта ви да са на видимо и достъпно място.


Вашия сайт трябва да има чист художествен уеб дизайн. Използвайте светли цветове като бялото например или мръснобяло, бледожълто, което допълнително украсява уеб дизайна. Използвайте стандартен  шрифт.


Намалете размерите на графичните изображения , снимките и флашовете и всичко не толкова нужно , за да бъде вашия сайт по бърз.


Нека вашият сайт да бъде еднакъв за всички резолюции. При възможност не използвайте сайт с прекалено дълго съдържание.Ако той не изглежда добре на определена резолюция ,то има шанс потребителя веднага да го затвори. Използвайте пространствен дизайн.


И не на последно място,  Винаги проверявайте как изглежда сайта ви, отворен със различни браузъри. 


Е това са само пет, но важни съвета , които са основни при създаването на уеб сайтове. Надявам се да са ви полезни. Очаквам  вашите коментари :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Директория - Хороскопите.ком